Vaša beba će obožavati da jede karfiol u ovoj neobičnoj kombinaciji.

Potrebno vam je:

Roditelji često deci, kako bi im ojačali imunitet, daju vitamine u sirupu ili tableticama. A da li to deci zaista koristi, otkriva pedijatar dr Slavko Dušanov. Deca su izložena velikom broju virusa i bakterija u svakodnevnom okruženju, pa tako igra s vršnjacima ili boravak u zatvorenim prostorijama može uzrokovati učestalu pojavu i širenje raznih infekcija. Međutim, ovi faktori neće podjednako uticati na svu decu.

Ako želite potomstvo, morate da pazite i na ishranu. Naučnici sa Harvarda doveli su u vezu pesticide i probleme sa začećem kod žena.

Vaša beba će sigurno obožavati ovu kašicu slatkastog ukusa.

Potrebno vam je:

Vodite računa šta unosite u organizam u toku trudnoće. Pojedine namirnice mogu biti štetne po vaše i bebino zdravlje. Jako je važno da ishrana tokom trudnoće bude pravilna i zdrava, kako bi trudnica unosila sve potrebne sastojke za razvoj bebe. Postoje namirnice sa kojima treba biti naročito pažljiv jer se mogu negativno odraziti na trudnoću.

Proteini koji se nalaze u namirnicama životinjskog porekla imaju ključnu ulogu u pravilnom i nesmetanom razvoju vaše bebe. Najbogatiji izvor životinjskih proteina su meso, mleko i mlečni proizvodi, jaja i riba, pa su ove namirnice jako važne kad dođe trenutak da u bebinu prehranu uvedete čvrstu hranu.