Uz trudnoću dolaze i neke ne tako prijatne stvari - jutarnje mučnine, grčevi u nogama, bolovi u leđima... Mame imaju savete kako da se lakše nosite sa tim teškoćama. Jutarnja mučnina je uobičajena tokom trudnoće, a mame kažu da su lek za to - slani krekeri. One savetuju da ih držite pored kreveta i da čim ustanete uzmete dva, tri, kako biste sprečili mučninu. Prema iskustvu drugih majki, joga za trudnice takođe je dobar lek protiv jutarnje mučnine.

Neke majke kažu da su elastične trake koje se inače koriste kod povreda mekog tkiva i bolova u zglobovima, odlične i za bolove u leđima tokom trudnoće. Možete da ih zalepite i na stomak, kako bi vam "podržavale" stomak.

Grudi rastu u trudnoći, što nekim ženama nije baš prijatno iskustvo, naročito tokom leta jer se zbog toga više znoje. Jedna mama otkrila je da je tokom trudnoće stavljala brushalter na nekoliko minuta u frižider, i na taj način se rashlađivala.

Umesto da, kako vam stomak raste, neprestano kupujete nove majice, mame imaju savet kako da uštedite. Kupite jedan širi topić, koji ćete navlačiti samo na stomak, kao pojas. Ako preko toga obučete neku malo kraću majicu, stomak vam neće "iskakati".

S obzirom na to da u trudnoći rastu grudi, da ne biste kupovali brushaltere, mame predlažu da kupite rastegljivi sportski grudnjak i time rešite "muku".

Ni gorušica nije redak problem u trudnoći, a one dame koje su se sa tim već suočile, kažu da je najbolji lek jabukovo sirće, u koje ćete dodati dve kašičice vode i malo meda.

Kada je reč o grčevima u nogama, koji su česti u odmakloj trudnoći, banane su zbog kalijuma koji sadrže, dobra preventiva.

Autor: www.mondo.rs 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner