Iako muškarci to uglavnom ne žele da priznaju, period privikavanja na činjenicu da će postati roditelji za njih je možda i teži nego za žene. Čekate prvu bebu. Oboje se radujete, ali ste i uplašeni. Buduća mama posmatra kako joj se telo menja iz dana u dan, ali za nju svi imaju saveta na pretek. Budući tata potpuno je izgubljen, ali se pravi da se "drži". Iako muškarci to uglavnom ne žele da priznaju, period privikavanja na novu situaciju za njih je možda i teži nego za žene.

Pisac Mark Vuds pozabavio se tim problemom i objavio priručnik "Trudnoća za muškarce: Celih devet meseci". "Dejli mejl" prenosi nekoliko saveta za buduće tate kako da tih devet meseci lakše preguraju i budu partnerki od pomoći.

Prvi mesec

Vodite računa, vaša reakcija na pozitivan kućni test za trudnoću biće zauvek upamćena. Ni slučajno nemojte pokazati strah ili nervozu. Ljubav vašeg života je sasvim sigurno prestravljena, i poslednje što želi da čuje je "Šta ćemo sad?" ili nešto slično.

Drugi mesec

Metabolizam trudnice se ubrzava, tako da vaša lepa ženica gricka krekere ili kolačiće mnogo češće nego ranije. Najbolje bi bilo da mudro ćutite i ne komentarišete novi pristup ishrani.

Treći mesec

Bilo bi lepo da zajedno odete u dom zdravlja da se raspitate o školici za trudnice. Vaša supruga je verovatno zabrinuta i biće joj lakše ako budete išli sa njom.

Četvrti mesec

Vreme je da preuzmete teže kućne poslove i velike nabavke na sebe. Suptilno nagovestite da ste sada vi glavni, jer buduća mama ne bi trebalo previše da se napreže, da podiže nešto teško i slično.

Peti mesec

Spremite se na to da će vaša partnerka sve češće tražiti da je izmasirate. Ako za vas, kao i za većinu muškaraca, masaža podrazumeva 15 sekundi što snažnijeg gnječenja bolnog mesta, pravo je vreme da se na Internetu malo informišete o različitim tehnikama.

Šesti mesec

Vreme je da nabavite jastuk za trudnica. Ako se sami setite toga i iznenadite je poklonom njoj će biti mnogo lakše, a vi ćete zaraditi veliki plus. Sitne ljubaznosti se ne zaboravljaju.

Sedmi mesec

Bilo bi lepo da se setite da zakažete partnerki pedikir. U sedmom mesecu trudnici su sopstvena stopala izvan domašaja.

Osmi mesec

Budite tu i dobre volje čak i kada ste imali težak dan na poslu, čak i kada imate gomilu obaveza ili vam se gleda utakmica sa ortacima. Buduća mama postaje sve nervoznija jer se porođaj bliži.

Deveti mesec

Ljubazno obavestite vaše i njene roditelje, kumove i prijatelje da ćete im javiti ako se nešto desi. Deveti mesec dovoljno je dug i bez svakodnevnih telefonskih "je l' ima nešto novo" poziva.

I konačno - beba i neverovatan osećaj da vam se dešava nešto najlepše u životu. Preostaje vam samo da se radujete.

Autor: www.mondo.rs 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner