Mnogi fizički, emocionalni i psihološki činioci učestvuju u začeću, a ovih pet faktora utiče na povećanje plodnosti. U proteklih dvadeset godina povećao se broj parova koji imaju problema s plodnošću.

Prema rečima Klare Benko, bioterapeutkinje karmičke dijagnostike, 1 od 6 parova ima problem s neplodnošću, a službena medicina tvrdi da je 40 odsto uzroka povezano s muškarcima a 60 odsto.

"Oko 30 odsto parova dobije objašnjenje da pati od idipatske neplodnosti (nepoznatog uzroka), svaka četvrta žena ima spontani pobačaj, povećan je postotak abnormalne građe spermija, a normalno je da parovima treba 2-3 godine da zatrudne čak i kad nemaju problema", kaže ona.

Stoga savetuje na kojih 5 ključnih faktora treba obratiti pažnju kako bi došlo do začeća prirodnim putem.

Budite aktivni i pazite na ishranu

Plodnost i zdravlje zavise od energije koju imamo. Zato je potrebno ojačati fizičko telo, na šta često zaboravljamo. Ako do sada niste redovno vežbali, donesite čvrstu odluku da redovno radite na izgradnji snage, izdražljivosti i fleksibilnosti. Pronađite aktivnost koja vas raduje, to je najbolji način da ne odustanete. Obratite se nutricionisti, dogovorite se za plan ishrane, prestanite sa pušenjem, alkoholom i drugim lošim navikama.

Povećajte nivo energije u telu

Vežbe za osveštenje tela, usmeravanje fokusa na nas same, ali i boljeg protoka energije su potrebne. Neke od njih su joga, tai chi, do in ili 5 tibetanaca.

Pratite svoje emocije, negujte one pozitivne

Plodnost zavisi od emocija koje hranite svakodnevno. Samo mir i radost podržavaju zdravlje, sve ostale emocije (strah, krivica, ogorčenost, ljutnja, ljubomora,..) pokazatelji su da idemo u pogrešnom smeru.

Koja uverenja mogu da utiču na začeće

Te je emocije potrebno otkriti, pratiti i transformisati, otpustiti pa onda svesno pokrenuti optimizam, radost, ljubav i mir. Možete se opuštati i uz meditativni CD.

Odvojite vreme za sebe svaki dan

Način razmišljanja, obrasce i uverenja stičemo kroz život, iz vrtića, škole, od roditelja. Neke obrasce sami kasnije otpustimo kao blokirajuće, a neke treba prepoznati (nisam dovoljno prisutna da budem mama, ne želim da budem kao XY, nemamo dovoljno novca za decu i komforan život, porođaj boli i sl...).

Upisujte i pratite uverenja i misli koje se pojavljuju kad ste kod lekara ili kada čujete, na primer, da je vaša prijateljica trudna.

Budite zahvalni i ne odustajte

Ponekad zaboravimo sve dobro što nas okružuje, a zahvalnost je važan dio procesa. Podsetite se svakodnevno na dobro kojim ste okruženi. Zahvalnost nam pomaže da ostanemo fokusirani na svom cilju, da vibriramo drugačije, tako privlačimo novo dobro u život.

Izvor: Sretna.story.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner