Ukoliko je vaše dete neodlučno, nesamostalno, psuje ili ne poštuje odrasle, zapitajte se gde ste pogrešili. Vi ste njihov uzor, tako da sve što kao roditelj uradite oni upijaju poput sunđera. Nekoliko grešaka u odnosu prema mališanima ima presudan uticaj na njihovo sveukupno ponašanje.

Spavanje sa decom u istom krevetu - tema je oko koje nema saglasnosti među naučnicima. Dok jedni tvrde da to nije dobro jer povećava rizik od smrti novorođenčeta i čini dete manje samostalnim kasnije u odrastanju, drugi smatraju da se ništa loše neće desiti ako spavate sa mališanom u istom krevetu.

Odlučiti se za majčinstvo i postati majka, nikada nije jednostavna odluka ni lagan zadatak: ono dolazi sa mnogim odgovornostima, naporima i ogromnom nagradom. To je razlog zašto Zdrava i Sretna želi podstaći one izuzetne žene koje su prošle kroz carski rez i ponosno nose svoj “trag sreće.”

Prema proročanstvu indijanskog plemena Hopi, budućnost Zemlje zavisi o deci ‘duge’, odnosno o deci i odraslima različitih boja kože i boja aure, koji će ujedinjeni učiniti sledeći pomak u evoluciji… Pokret ‘dece duge’ postoji od 1972. godine, a nakon ‘indigo’ dece, sada su među nama i ‘kristalna’ deca.

Iako danas više nego ikada ranije brinemo o svojim najmlađima, čini se da oni sve manje imaju respekta prema nama. Zbog čega je to tako i ko je zbog toga kriv, objašnjava slavni ukrajinski pedijatar Jevgenij Komarovski.

Sve manje boli u zagrljaju mame, shvatili smo to još kao mala deca, a taj nas "zagrljaj" u najtežim situacijama "gura" kroz život. Duboki, osećajni, privrženi odnos koji, ruku na srce, ponekad zna biti i turbulentan, ali pun smeha, zagrljaja, utehe, suza... Odnos koji možemo podvući sa čak 7 dokaza zašto je mama najvažnija žena u našim životima.