Odlučiti se za majčinstvo i postati majka, nikada nije jednostavna odluka ni lagan zadatak: ono dolazi sa mnogim odgovornostima, naporima i ogromnom nagradom. To je razlog zašto Zdrava i Sretna želi podstaći one izuzetne žene koje su prošle kroz carski rez i ponosno nose svoj “trag sreće.”

Prema proročanstvu indijanskog plemena Hopi, budućnost Zemlje zavisi o deci ‘duge’, odnosno o deci i odraslima različitih boja kože i boja aure, koji će ujedinjeni učiniti sledeći pomak u evoluciji… Pokret ‘dece duge’ postoji od 1972. godine, a nakon ‘indigo’ dece, sada su među nama i ‘kristalna’ deca.

Iako danas više nego ikada ranije brinemo o svojim najmlađima, čini se da oni sve manje imaju respekta prema nama. Zbog čega je to tako i ko je zbog toga kriv, objašnjava slavni ukrajinski pedijatar Jevgenij Komarovski.

Sve manje boli u zagrljaju mame, shvatili smo to još kao mala deca, a taj nas "zagrljaj" u najtežim situacijama "gura" kroz život. Duboki, osećajni, privrženi odnos koji, ruku na srce, ponekad zna biti i turbulentan, ali pun smeha, zagrljaja, utehe, suza... Odnos koji možemo podvući sa čak 7 dokaza zašto je mama najvažnija žena u našim životima.

Roditelji često dobijaju mnogo suprotstavljenih saveta kada je u pitanju vaspitavanje dece. Dečiji psiholozi posvećuju veći deo svoje karijere tome kako treba podizati dete i mišljenja variraju od jednog do drugog.

Uz ove savete, disciplina će biti mnogo lakše ostvariv cilj. Dete koje vrišti na podu prodavnice, urla pored tobogana ili ne želi da ustane sa poda u autobusu... Većina roditelja je to doživela.