Sigurno ste primetili da, kao što roditelji podižu decu, i deca u nekom pogledu podižu roditelje. Dok ne postanu roditelji, odrasli se često ponašaju kao deca jer imaju mnogo slobode i nisu obavezni da se brinu o nekome. Naši roditelji i ljubavni partneri ponekad imaju razloge da kolutaju očima kada uradimo nešto što nam ne priliči. Ali, kad na svet dođe dete, sve se menja. Moramo više da pazimo šta radimo, da budemo odgovorni i da dajemo dobar primer.

Svaki roditelj za svoje dete želi samo najbolje, podrazumevajući pod "najboljim" ne samo uslove odrastanja već i formirano samopouzdanje, optimizam, samostalnost...

"Moja majka nada mnom lebdi kao helikopter", tinejdžer iz knjige " Između roditelja i tinejdžera", Haima Ginoa.

Ukoliko je vaše dete neodlučno, nesamostalno, psuje ili ne poštuje odrasle, zapitajte se gde ste pogrešili. Vi ste njihov uzor, tako da sve što kao roditelj uradite oni upijaju poput sunđera. Nekoliko grešaka u odnosu prema mališanima ima presudan uticaj na njihovo sveukupno ponašanje.

Spavanje sa decom u istom krevetu - tema je oko koje nema saglasnosti među naučnicima. Dok jedni tvrde da to nije dobro jer povećava rizik od smrti novorođenčeta i čini dete manje samostalnim kasnije u odrastanju, drugi smatraju da se ništa loše neće desiti ako spavate sa mališanom u istom krevetu.

Odlučiti se za majčinstvo i postati majka, nikada nije jednostavna odluka ni lagan zadatak: ono dolazi sa mnogim odgovornostima, naporima i ogromnom nagradom. To je razlog zašto Zdrava i Sretna želi podstaći one izuzetne žene koje su prošle kroz carski rez i ponosno nose svoj “trag sreće.”

Prema proročanstvu indijanskog plemena Hopi, budućnost Zemlje zavisi o deci ‘duge’, odnosno o deci i odraslima različitih boja kože i boja aure, koji će ujedinjeni učiniti sledeći pomak u evoluciji… Pokret ‘dece duge’ postoji od 1972. godine, a nakon ‘indigo’ dece, sada su među nama i ‘kristalna’ deca.