Drugo stanje je subjektivna stvar i razlikuje se od osobe do osobe. Neke žene imaju sreće: šetaju svoj slatki, okrugli stomačić i imaju neki neopisivi sjaj. Plus, tvrde da se nikada nisu osećale lepše.  Iako nisu sve trudnice te sreće, sve majke (koje imaju više dece) saglasne su u jednoj tvrdnji - najbolja trudnoća je prva trudnoća. Evo i zbog čega...

Trudnoća jeste fiziološko i sasvim prirodno stanje, ali je narodni izraz "drugo stanje" pravi naziv za trudnoću, jer ona podrazumeva čitav niz promena u organizmu svake žene.

Koža se formira još u prvom trimestru trudnoće, a kako ona treba da izgleda kada se beba rodi i kako se ona neguje, savetuje dr Dragomir Branković, pedijatar-neonatolog. O tome kako treba da izgleda koža novorođenčeta, kako se ona neguje smo razgovarali sa dr Dragomirom Brankovićem, pedijatrom-neonatologom.

Tokom trudnoće mnoge buduće mame planiraju skoro sve do najsitnijeg detelja, međutim mnoge stvari će vas, ma koliko ih isplanirale, iznenaditi, a u njima svakako vredi uživati. Kada ostanete u drugom stanju mnoge stvari u kojima ste uživale ostavićete iza sebe - kofein, visoke potpetice, koktele, brzu hranu.

Deca rođena u letnim mesecima pri porođaju imaju veću kilažu, viša su i zdravija od beba koje su rođene u hladnijim mesecima. Za te razlike zaslužne su majke, trudnice koje su uživale u Suncu. U istraživanjima koja potvrđuju ove navode učestvovalo je oko miliona ljudi, a zaključke potpisuju stručnjaci sa Kembridž univerziteta.

Poznato je da trudnice koje puše cigarete rizikuju bebin život, ali ovo naučno otkriće šokiralo je ceo svet, piše Lepa & srećna.